Biografie

 

Dos Hermanos bestaat uit de twee volbloed broertjes Joel Labadie-Cortes en Lorenzo Labadie-Cortes.

Joel werd op 16 dec 1986 geboren en  Lorenzo kwam op 3 mei 1989 ter wereld. Dit alles gebeurde in het muziekstadje Haarlem.

Met een Spaanse moeder en Arubaanse vader groeiden de broertjes tweetalig op. Doordat hun vader altijd fulltime muzikant is geweest kwam Dos Hermanos al vanuit de wieg in aanraking met muziek. Het hele huis lag letterlijk vol met allerlei muziekinstrumenten en audio apparatuur. Als jongens van 10 en 12  jaar begonnen ze met het schrijven en opnemen van hun eigen songs. Tijdens freestyle rap battles op straat kwamen de broers er vrij snel achter dat ze enorm goed waren in improviseren. Dit resulteerde in het winnen van talloze hiphop wedstrijden in en rondom Amsterdam.

 

Beide mannen begonnen op een gegeven moment aan een solo carriere. Joel deed dit onder de naam Joelito Cortes en Lorenzo onder de naam Lazy Lorenzo. Joelito nam de track ’Verliefd Op Je Moeder” op met rapper Lil Kleine. Lazy Lorenzo was verantwoordelijk voor o.a de jaarlijkse terugkerende Rapbattles op Bevrijdingspop.

 

Via hun oudste zus kwamen de broers op de hoogte van Gielstalentenjacht. Een online talentenshow waar maar liefst 2000 mensen aan meededen. Jo en Lo schreven zich als 1 act in onder de naam Dos Hermanos, wat Spaans is voor ’twee broertjes’ . Dat wat voor beide mannen voor de lol begon eindigde in een droom. Dos Hermanos won de wedstrijd en wordt sindsdien erkent door grotere radiostations en televisieprogramma’s als Het Klokhuis. Voor dat programma zijn zij vanaf begin dit jaar de officiële huis rappers. Daarnaast stonden ze dit jaar op Eurosonic 2017, deden ze een performance in De Wereld Draait Door en zijn ze kind aan huis in de livestream bij Giel Beelen op Youtube.

 

 

1 Geldt voor leveringen naar Nederland. Klik op de volgende link voor andere landen en informatie over de berekening van de leverdatum: leverings- en betalingsvoorwaarden
2 Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.